Ny analyse: Fed mælk bedst for hjertet

,af Michael Schjerling 24. juni 2010

En australsk undersøgelse konkluderer ikke overraskende for mig , at fed mælk er bedre for hjertet end mager mælk. Samtidig har en dansk forsker udført forsøg, der viste, at ost ikke hæver kolesteroltallet.

Læs artiklen fra Ingeniøren her: http://fpn.dk/liv/krop_valvare/article2106952.ece

Forskere citeres i artiklen for ikke at forstå sammenhængen mellem fede mælkeprodukter og lavere tildens til hjertekarsygdomme og forhøjet LDL-kollesterol.

Ligeledes citeres Tine Tholstrup fra Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet for at sige at der også findes studier, der viser, at fed mælk reducerer risikoen for at udvikle type 2-diabetes, og at forskerne heller ikke kan forklare de resultater.

SCHJERLING’s kommentar:
Begge dele har længe været kendt. Lige siden Dr. Weston Price lavede sine studier i 1930’erne, som mange ernæringsforskere idag har glemt har man vidst at en primitiv diæt, som bestod af mere mættet fedt tilsyneladende beskyttede mod en lang række af livsstilssygdommene bl.a. type-2 diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Årsagen er bl.a. at det mættede fedt er et vitigt komponent for at vores immunsystem kan fungere, det er med til at skabe et stabilt blodsukker og dermed hormonbalance. Dette er en direkte hæmmer af diabetes. Ved at fjerne det mættede fedt fra kosten, vil mange mennesker naturligt få trang til mere kulhydrat og sukker, som let fører til overvægt. Og sidstnævnte giver nemlig hjete-kar-sygdomme. Der er også mange der rgumenterer for at de fedtopløslige vitaminer optages bedre når vi har fedt i kosten. Det lyder i mine øre meget rigtigt.
Det mættede fedt er byggemateriale for alle vores celler og kollesterol er byggemateriale i vores steroid-hormoner som fx. kortisol, som er kroppens stresshormon. Så altså meget vigtigt at vi har disse fedttyper i kroppen.

Så kan man diskutere om mælk som det industrielt fremstilles idag overhovedet er mælk og om det i den for er sundt. Det er en helt anden snak, som er taget andre steder. 

Relateret læsning:

Mættet fedter ikke så skadeligt som man hidtil har troet https://schjerling.wordpress.com/2010/05/05/maettet-fedt-er-ikke-sa-skadeligt-som-man-hidtil-har-troet/

Bør du og dine børn drikke mælk
https://schjerling.wordpress.com/2010/04/17/b%c3%b8r-du-og-dine-b%c3%b8rn-drikke-m%c3%a6lk/

Fede hilsner,
Michael Schjerling

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: