Mættet fedt er ikke så skadeligt som man hidtil har troet

Af Michael Schjerling 5. maj 2010

Sundhedsinstanserne Statens Institut for Folkesundhed, Sundhedskommissionen og Ernæringsrådet ændre langsomt holdnig til værdien af det før så “farlige” mættede fedt, som vi i årevis er mange, der har vist var gavnligt for sundheden, og som vi har været en vigtig del af behandlingen af 1000-vis af klienter. Det glæder mig, at det vi har vist, og som har givet mening rent fysiologisk og evolussionosmæssigt, langsomt er ved at gå op for videnskaben, hvis spydspidser de sidste 10-15, år hvor jeg har været aktiv indenfor ernærring i forhold til sundhed og præstationspotimering, konstant har skiftet mening på baggrund af såkaldte vedenskabelige studier. Et bevis for mig på at man altid skal træde et skridt tilbage og betragte designet af det studie, der refereres til, samt de økonomiske bagmænd til studiet holdt op mod om studiets resultat giver logisk mening. Det sidste kan man komme langt med.

Læs her artiklen:

Sundt Kød bliver usundt
05. maj 2010 18.20 Indland fra DR.dk/Nyheder

Keep Healty in body, mind and spirit,
Schjerling


3 responses to “Mættet fedt er ikke så skadeligt som man hidtil har troet

 • Ole Wolf

  Kender du til “Neanderthin” af Ray Audette? Pointen med bogen er, at man strengt skal holde sig til en diæt, der udelukkende består af ting, vi kun kunne fremstille for 10.000 år siden, før landbrug blev indført.

  • schjerling

   Hej Ole. Jeg kender ikke bogen. Tak for tippet.

   Jeg kan fra erfaring fortælle at jeg sætter mange af mine klieter på en sådan kost og det skaber ret hurtig heling af næsten alle slags sygdomme og symptomer samt at det øger præstationer hos atleter, der tidligere har levet af en moderne diæt med færdigretter, e-stoffer, dåsetomater i stedet for rigtige tomater og fødevarer på glas eller tilberedning i mikroovn. Jeg plejer at sige: “hvis det ikke var her for 10.000 år siden så lad være at spise det” . Jeg har ordineret en sådan kost siden 2002. Sagen er at vores gener ændres en promille på 100.000 år, så det vi genetisk er designet til er det, som altid har været her på jorden. Faktisk er det også sådan at der er færre glutenintollrente i mellemøsten, hvor de har haft korn et par tuside år længere tid end resten af verden. Det giver jo mening i den sammenhæng.

   Keep Happy & Healthy min ven.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: